SLUITEN

Bugatti Type 57 SC Atalante

Wat is een Bugatti Type 57 SC Atalante?

De Bugatti Type 57 SC Atalante is een model van het Franse automerk dat in de periode tussen 1936 en 1938 in de productie was. De auto is voorzien van een 3,3-liter acht-in-lijnmotor met twee nokkenassen. Het model is een afgeleide van het reguliere Type 57 model. De Bugatti Type 57 SC Atalante heeft een verlaagd chassis en is voorzien van een compressor. De Bugatti Type 57 SC Atalante is een kenmerkend model door zijn gestroomlijnde styling, laaghangend chassis en supercharged motor. Hierdoor is dit model een van de meest gewilde Bugatti’s. Het model wordt door velen gezien als ’s werelds eerste supercar. De auto is met meerdere koetswerken op de markt gebracht.

De Bugatti Type 57 SC Atalante werd persoonlijk ontworpen door Jean Bugatti als een tweezits sportcoupé en werd de zeldzaamste van de vier verschillende carrosserievarianten. Om de exclusiviteit te behouden, is iedere Bugatti Type 57 SC Atalante voorzien van een eigen kenmerkende karakter eigenschap. Er verlieten uiteindelijk vier Bugatti Type 57 SC Atalante auto’s de fabriek maar van één auto is géén spoor te bekennen!

Gedurende de jaren dertig is een van de modellen uit beeld geraakt en tot op heden is het niet bekend waar de auto gebleven is. Dit maakt “La Voiture Noire”, zoals deze vermiste Bugatti Type 57 SC Atalante wordt vaak genoemd, waarschijnlijk tot ’s werelds meest waardevolle auto. Mocht je deze Bugatti Type 57 SC Atalante “toevallig” in de garage hebben staan, wees er dan zeer zuinig op!