SLUITEN

Onze collectie

Filters:

Wis filters
Leg uw zoekopdracht bij ons neer

Zoekopdracht?

Wij leveren het gedroomde rechtstreeks of gaan er voor u naar op zoek. Een geweldige uitdaging omdat het vaak om modellen gaat waar een beperkt aantal van zijn. Vaak future classics. Altijd tijdloos. Deel uw wensen met ons en wij gaan gericht voor u op zoek. Zo nodig wereldwijd.

Veelgestelde vragen

Vraag en antwoord

Hoe is jullie collectie opgebouwd?

Wij bieden hier uitsluitend auto’s aan van merken die (ons) in vervoering brengen. Merken die waarde hechten aan traditie en erfgoed. Denk aan Alfa Romeo, BMW, Ferrari, Lotus, Maserati, Mercedes-Benz en Porsche. Merken vol emotie. Makers van onbetwiste iconen.

Ik wil een proefrit maken. Kan dat?

Uiteraard kunt u een proefrit maken. We gaan wel graag eerst met u aan tafel om te ontdekken hoe serieus u bent. Wij zijn erg zuinig op de objecten van onze cliënten. De auto's worden niet zomaar meegegeven voor een proefrit.

Zijn alle auto's te koop?

Ja, iedere auto in onze collectie staat te koop of is inmiddels verkocht.

Neem contact op

Sportauto kopen

Wilt u een gebruikte sportauto kopen? Wij geven u een aantal aankooptips.

Op zoek naar een gebruikte sportauto?

Het begrip ‘sportauto’ is breed. Van een ‘kleine’ viercilinder Mazda MX-5 tot een Mercedes AMG GT die met zijn V8 toch al supercar aspiraties heeft. Binnen het segment sportauto’s zijn er enorm veel verschillen; van prijscategorie, aandrijving en vermogen tot uitrusting van het interieur.

Wat alle sportauto’s echter gemeen hebben is het plezier wat ze teweeg brengen. Alleen al het kijken naar uw autodroom, het genot waarmee u op een zonnige dag over de dijk stuurt en niet te vergeten, de voorpret tijdens de zoektocht naar de ideale sportauto.

Sportauto kopen: aankooptips

Als u een sportwagen in levende lijve gaat bekijken is het heel begrijpelijk dat u onmiddellijk verkocht bent. Hoe moeilijk dat dan ook is, probeer altijd scherp te blijven en te letten op de staat van de auto. Zoals de naam al zegt: er wordt veelal sportief gereden met  sportauto’s waarbij alle onderdelen zwaarder belast worden dan bij een gemiddelde auto. Hieronder staan wat ons betreft belangrijke zaken waarop u moet letten bij de aankoop van een occasion sportauto.

  • Vraag het chassisnummer van de auto op. Daarmee kan de historie worden gecontroleerd. Controleer of de auto uit Nederland, of uit het buitenland komt. Bij een buitenlandse auto kan de historie uitwijzen of de kilometerstand is teruggedraaid.
  • In de auto: Kijk eens naar de wangen van de stoelen. Als de kilometerstand laag is, maar de wangen van de stoelen versleten, kan het gaan om een auto die vaak is gebruikt voor korte stukjes (vaak in- en uitstappen). Veel korte stukken rijden is niet wenselijk. Een motor wordt in dat geval vaak koud belast en dat verhoogt slijtage aan draaiende onderdelen. Daarnaast kunt u de dop van het koelvloeistofreservoir openen en kijken welke kleur de vloeistof heeft. De kleuren blauw, roze, groen of andere kleuren zijn prima. Is de kleur zwart? Dan duidt dit op olie in de koelvloeistof. Dit kan komen door een defecte koppakking, versleten zuigerveren of scheur in het motorblok.
  • Onder de auto: Het is raadzaam om even onder de auto te kijken. Zitten daar veel krassen of deuken? Dan kan dat een teken zijn dat er onvoorzichtig mee is gereden. Hoe erg is de roest? Zitten er vochtige plekken of ligt er ergens een plasje vloeistof onder de auto? Dan heeft de auto waarschijnlijk te maken met een lek.
  • Slijtage onderdelen als remblokken en -schijven worden bij sportief rijgedrag flink beproeft. Vervangen kan veel geld kosten, dus bekijk de staat van dergelijke onderdelen. Kijk ook goed naar de staat van de banden. Niet het aantal millimeters, maar het verschil tussen binnenzijde en buitenzijde kan duiden op onjuist sporen van de auto met verschillende oorzaken. Dit kan bijvoorbeeld komen door op verbogen spoorstangen, kapotte draagarmrubbers, versleten wielophanging of een schadeverleden.
  • Maak een proefrit, liefst op een koude motor. Voel daarom van tevoren aan de motor of die niet alvast is warmgedraaid. Laat de auto eerst even stationair lopen en ga na of u geen gekke geluiden zoals geratel hoort. Voel tijdens het rijden bijvoorbeeld of het stuur niet naar een bepaalde kant trekt.
  • Werkt de versnellingsbak nog goed? Schakel eens van de eerste naar de tweede versnelling en laat de koppeling eens plots los. Als de motor niet goed trekt en de koppeling slipt is de koppeling/ drukgroep versleten. Maakt u zich geen zorgen, van deze test gaat de auto niet stuk.
  • Zoek naar verneveling op de lak. Verneveling wordt ook wel sinasappelhuid genoemd. Dit is te herkennen aan de sinasappeltextuur in de autolak, ofwel de lak is niet egaal. Verneveling is een verloop van de oude lak naar de nieuwe lak. In het geval van schade worden onderdelen opnieuw gespoten. Het kan een kras zijn geweest, maar ook serieuze schade.

Verder mag uiteraard de onderhoudshistorie niet missen. Zorg dat het boekje compleet is, zodat er geen schade of problemen verborgen blijven. Onderhoud van veel sportauto’s is duur en het is dus belangrijk dat uw nieuwe aankoop in algeheel goede staat verkeert. Een recente grote beurt is waarschijnlijk meer waard dan een paar honderd euro korting op de rijklaarprijs. Google daarom of de auto bij de huidige kilometerstand een beurt nodig gaat hebben. Iemand meenemen met verstand van auto’s is een pré. Zeker omdat hij of zij waarschijnlijk iets objectiever kunnen kijken naar uw mogelijke nieuwe aanwinst.

Onze laatste tip: voer een vooronderzoek uit. U kunt online en/ of via een merkdealer onderzoek doen naar bekende kwalen, productiefouten, terugroepacties, etcetera. Zo voorkomt u vervelende verassingen.

Verschillen binnen het segment

Zoals gezegd zijn er binnen het sportauto segment grote verschillen. Het is daarom zaak om voor uzelf het ideale exemplaar te vinden. Luister goed naar uw eigen wensen qua comfort, beleving en de prijscategorie waaraan u zat te denken. Het is raadzaam om duidelijk te hebben waarvoor u de sportauto gaat gebruiken. Als u bijvoorbeeld dagelijks naar uw werk gaat rijden, is comfort niet onbelangrijk. Een comfortabele vering kan fijn zijn voor uw rug en gadgets als bluetooth zodat u handsfree kunt bellen zijn wellicht ook handig. Als het echter de bedoeling is om de wagen vooral op zonnige dagen van stal te halen om te touren, vindt u comfort misschien niet per se nodig en mag de volledige focus gericht zijn op de rijervaring.

Die rijervaring wordt ook nog eens beïnvloed door de aandrijving en andere specificaties van een auto. Denkt u alleen al aan het verschil tussen vier- en achterwielaandrijving en de eventuele aanwezigheid van een turbo. Het gewicht van de auto, vermogen, de directheid van het stuur en ga zo maar door. Al deze eigenschappen creëren de identiteit van een sportauto.

Gaandeweg het proces zult u door middel van testen en ervaring een steeds beter beeld krijgen van de eigenschappen die voor u van waarde zijn. Daarnaast kan de hulp van een specialist waardevol zijn bij de zoektocht. Neem gerust contact met ons op, of plaats bij ons een zoekopdracht, waarbij wij opzoek gaan naar dé juiste sportauto, welke geheel voldoet aan uw wensen.

Neem contact op