SLUITEN

MPV

Wat is een MPV?

De letters MPV staan voor Multi Purpose Vehicle. Het is een benaming voor een carrosserievorm van een auto die vormgegeven is om veel ruimte te bieden. Dit is dan ook de reden dat een MPV ook wel een ruimtewagen of een All Purpose Vehicle wordt genoemd. Een MPV is een auto die vaak wat hoger op de wielen staat en veel ruimte biedt. Hierdoor is een auto met deze carrosserievorm voor diverse doeleinden te gebruiken. In veel gevallen is een MPV flexibel in te delen.

Een groter MPV model kan ruimte bieden aan wel 9 personen, een kleiner model aan 5 of 6 personen. Daarnaast is het vaak mogelijk om de stoelen juiste te verwijderen waardoor er zeer veel bagageruimte beschikbaar komt. Naast deze voordelen kiezen veel mensen voor een MPV vanwege de praktische vormgeving. Een MPV is vaak langer- en hoger dan een stationwagen waardoor de inzittenden meer hoofd- en beenruimte hebben.

Daarnaast heeft een MPV een hogere instap wat zowel door ouderen als door ouders van kleine kinderen (makkelijker een kinderzitje vastmaken zonder te bukken) als praktisch wordt ervaren. Een ander voordeel van “de hoge zit” is dat de bestuurder een beter overzicht op de weg heeft.