SLUITEN

Youngtimerverzekering

Wat is een youngtimerverzekering?

Een youngtimerverzekering is een verzekering die speciaal is ingericht om youngtimers te verzekeren. Veel verzekeringsmaatschappijen hebben een speciale polis ontwikkeld voor dit soort voertuigen. Het is van groot belang om na te gaan of een specifieke verzekeringsmaatschappij een auto wel ziet als youngtimer. Verzekeringsmaatschappijen hanteren immers verschillende criteria op dit gebied. Daarnaast stellen verzekeraars nog wel eens de eis dat je deze auto alleen hobbymatig mag gebruiken. Voor het dagelijks gebruik van de youngtimer moet dan een reguliere autoverzekering worden afgesloten.

Net als bij de gewone autoverzekeringen kun je bij een youngtimerverzekering kiezen tussen een WA, WA beperkt casco of een all risk verzekering. Daarnaast behoort de keuze voor aanvullende verzekeringen tot de mogelijkheden om bijvoorbeeld schade na een ongeval of rechtshulp te verzekeren. Een groot verschil tussen een youngtimerverzekering en een reguliere autoverzekering is dat er bij youngtimerverzekeringen rekening wordt gehouden met een hoge dagwaarde vanwege een lage kilometerstand van de auto. Dit is bij een reguliere autoverzekering niet het geval.

Daarnaast is het goed te weten dat de auto bij een WA beperkt casco of een all risk verzekering voor de taxatiewaarde wordt verzekerd. Een ander punt waar je bij het afsluiten van een youngtimerverzekering rekening mee moet houden is de opbouw van de schadevrije jaren. Dit kan anders zijn dan bij een reguliere verzekering het geval is omdat een youngtimer vaak hobbymatig wordt gebruikt. Dit kan een nadeel zijn als de youngtimer de enige auto is die je gebruikt. Bij de meeste verzekeringsmaatschappijen blijven de schadevrije jaren drie jaar houdbaar. Het is dus zeker van belang om te informeren naar de gevolgen voor deze schadevrije jaren als je besluit om een youngtimerverzekering af te sluiten.