SLUITEN

Oldtimerverzekering?

Wat is een oldtimerverzekering?

Een oldtimerverzekering is een verzekering die speciaal is ingericht voor oldtimers. Veel verzekeringsmaatschappijen hebben een speciale polis ontwikkeld voor deze categorie voertuigen. Het is hierbij goed om na te gaan wanneer een verzekeringsmaatschappij een voertuig ziet als oldtimer. Verzekeringsmaatschappijen hanteren hiervoor immers verschillende criteria. Daarnaast worden er een aantal andere voorwaarden gesteld om een oldtimerverzekering te kunnen afsluiten. Deze premie van deze verzekering ligt immers lager dan een gewone autoverzekering. Dit is de reden dat je niet zomaar een oldtimerverzekering kunt afsluiten. Als je op zoek bent naar een voordelige verzekering voor je oldtimer mag je het voertuig bijvoorbeeld alleen hobbymatig als tweede auto gebruiken en is het aantal kilometers wat je jaarlijks mag afleggen begrensd. Bij de meeste verzekeraars ligt het maximum tussen de 5000 of 7500 kilometer.

Net als bij een gewone autoverzekering kun je en oldtimer op drie manieren verzekeren: WA, WA beperkt casco en all risk. Daarnaast is het mogelijk om voor aanvullende verzekeringen te kiezen zoals een dekking voor schade na een ongeval of pechhulp. Als je hebt gekozen voor een oldtimerverzekering zal de schade aan je voertuig worden vergoed op basis van de taxatiewaarde van de auto. Deze waarde zal iedere drie jaar moeten worden vastgesteld door een taxateur. Je bouwt bij een oldtimerverzekering geen schadevrije jaren. Je kunt dus geen aanspraak doen op een no-claimkorting.

Bij het dagelijks gebruik van een oldtimer is een oldtimerverzekering géén optie. In dat geval kun je wel de keuze maken voor een semi-oldtimerverzekering. Deze verzekering heeft echter wel een hogere premie.