SLUITEN

Hybride auto

Wat is een hybride auto?

De letterlijke vertaling van de term “hybride” is “kruising” of “combinatie”. Een hybride auto is dan ook een auto die gebruik maakt van een traditionele verbrandingsmotor en een elektromotor die door een accu wordt opgeladen. De achterliggende gedachte hierbij is dat de elektromotor zorgt voor ondersteuning of de vervanging van de verbrandingsmotor. Denk hierbij aan bijvoorbeeld diesel en brandstof.

De accu wordt opgeladen door een generator die wordt aangedreven door de brandstofmotor. Hierdoor is er energie beschikbaar die gebruikt kan worden ter ondersteuning of vervanging van de verbrandingsmotor.

Er kan bij hybride auto’s onderscheid worden gemaakt tussen volledig hybride en half hybride. Een volledig hybride auto is in staat om zowel volledig op de benzinemotor als op de elektromotor te rijden. Dit is zeer praktisch in het stadsverkeer of bij de wens om zuinig te rijden. Bij half hybride auto’s (ook wel “mild hybride auto’s” genoemd) is er sprake van een ondersteunende taak. De verbrandingsmotor en de elektromotor kunnen niet los van elkaar functioneren. Ook in dit geval is er uiteraard sprake van zuiniger- en minder milieubelastend rijden maar in mindere mate als bij een volledig hybride auto het geval is.