SLUITEN

DONKERVOORT D8

1.8 ZETEC

€ 49.900,-

Kenteken TL-VG-72
KM-stand 73.852 km
Bouwjaar 1997
Kleur ZILVER Metallic
Transmissie Handgeschakeld
Brandstof Benzine
Vermogen 115 kW
BTW/Marge Marge
alle foto's

Opties & accessoires

Model D8

Uitvoering 1.8 ZETEC

Bouwjaar 1997

KM-stand 73.852 km

Vermogen 115 kW

Koppel 0 Nm

Carrosserie Cabriolet 2 drs

Transmissie Handgeschakeld

Brandstof Benzine

Aanvullende informatie

Aan alle coureurs in spe: droom jij van een raceauto, maar krijg je dat thuis alleen verkocht als je er ook ‘gewoon mee over straat kan? Vandaag nog heb jij je betoog klaar, met een beetje hulp van Vehikel. Deze prachtige Donkervoort D8 Zetec Sport is namelijk een circuitmonster pur sang met de legaliteit van een roadster. We overdrijven niet: in de beginfase werd dit specifieke exemplaar neergezet als racer, om vervolgens in hetzelfde jaar nog een Nederlands kenteken opgedrukt te krijgen. Zijn oorsprong valt onder andere te herleiden uit de kuipstoelen met speciale 3-punts gordels. Maar ook het digitale metertje op het dashboard verwijst naar de vliegende rondes die ermee zijn gereden. Ga jij straks voor een nieuw baanrecord?

Historie
Donkervoort is de Max Verstappen onder de sportwagenfabrikanten: een stukje nationale trots die geen gelijke kent. Lekker eigenzinnig ook, op een positieve manier. De D8 gaat al mee sinds 1993 en dat is geheel terecht. Prima dat ze ‘m blijven doorontwikkelen in Lelystad, maar aan de basis van de strakke tweezitter wil je simpelweg niet tornen. Daar is de Donkervoort D8 te goed voor. Onze Zetec Sport uitvoering werd op 29 mei 1998 voor t eerst op kenteken gezet. Hij had er toen al wat tracktime opzitten, maar dat is de auto niet aan te zien. Een uitvoerig taxatierapport bevestigt wat wij allang wisten: de D8 Zetec Sport verkeert in heel goede staat en is nog mooi origineel. Hier is zichtbaar veel liefde ingestoken, zowel tijdens gebruik als tijdens onderhoud. De historie is inbegrepen, dus we hopen dat je van lezen houdt.

Design
Het karakteristieke Donkervoort design is natuurlijk geinspireerd op dat van de iconische Lotus Seven. De Britten hadden de roadster zo puur mogelijk gemaakt, maar oprichter Joop Donkervoort vond dat het (nog) beter kon en besloot de door hem geimporteerde Sevens om te bouwen naar de auto zoals we die nu kennen. Wat bleef zijn de ophangingsdelen die aan de voorkant vol in het zicht zitten en wielen die ‘los van de carrosserie staan. Ook de achterste exemplaren staan optisch buiten het koetswerk – met dank aan de brede spatborden. Erg "rauw" is tevens de uitlaat onderlangs het linker portier. Het sportinterieur met de racekuipen, 3-puntsgordels en aangepaste voorruit laat geen twijfel bestaan over het doel van dit scheurijzer. Dashboard en deurpanelen zijn het toppunt van minimalisme en de anti-rollbar symboliseert als geen ander de circuitambities van deze straatlegale D8 Zetec Sport. Die van ons staat op zwart gelakte wielen; een fraaie combinatie met de witte racesticker en tijdloze, zilvergrijze koets.

Techniek
Het zilveren pijl gevoel ontbreekt in de Donkervoort. Want hoe kaal ze hun wagens ook zouden bouwen in Stuttgart, het zal nooit in de buurt komen van de rijbeleving in de Donkervoort D8. "No compromise" luidt het motto in Lelystad en precies zo voelt de Zetec Sport ook aan. De stenen in het ruwe asfalt van Circuit Zandvoort – om maar een voorbeeld te noemen, worden een op een doorgegeven aan de inzittenden. Dit snelheidswonder is immers spijkerhard. Extreem licht ook: met een gewicht van slechts 630 kg is de D8 bijna 50 kg lichter dan zijn voorganger. Daar kunnen ze in de F1 nog wat van leren… Veel vermogen heeft de D8 Zetec Sport zodoende niet nodig om heel hard te gaan. Het betreft hier een 1,8 liter versie, goed voor een output van 140 pk en een 0-100 km/h sprint binnen 6 seconden. Toch moet Donkervoort het vooral hebben van de wegligging. Zon laag zwaartepunt en zon laag wagengewicht; we hoeven coureurs (in spe) niet uit te leggen wat dat met de grip en het rijplezier doet. En anders kom je toch ‘gewoon een keer proefrijden? Neem je meteen je partner mee…

Mocht u vragen hebben, schroom niet om deze te stellen.

Met hartelijke groet,

Jeroen Gilles en Bas Brinkmann
Vehikel. epic sportscars

Neem contact op

Neem contact op met Bas voor meer info.
06 – 55 70 88 93

"*" geeft vereiste velden aan

Team - Bas Brinkmann

Meer weten?

Ik sta u graag te woord.

Bas Brinkmann

Verantwoordelijk voor consignatie verkoop


Klanten beoordelen ons met een 9.8

Manners Bekend van Manners

Vehikel Uniek in de autobranche

Onze Showroom

Voor u is een exclusieve auto kopen vrijwel zeker de vervulling van de ultieme wensdroom. Wij realiseren ons dat ten zeerste. Voor ons voelt het als een ‘roeping’ om bijzondere exemplaren beschikbaar te maken. Uit liefde voor snelheid, schoonheid en weergaloze techniek. In onze twee beleveniswerelden in respectievelijk Cruquius (sportscars) en Ede (classics) komt dit tot uiting. Voel u van harte welkom!

Neem contact op
Vehikel showroom