September 14, 2019

WHY // De start van Vehikel

Ongeveer anderhalf jaar geleden ben ik gestart met Vehikel. Dit was kort na het overlijden van mijn moeder Pauline. Als iemand mij vraagt waarom ik Vehikel ben gestart, dan geef ik hier altijd antwoord op. Maar ik heb mijn verhaal geloof ik nog nooit online gedeeld. Natuurlijk heb ik wel verteld dat ik gefascineerd ben, of zeg maar gerust bijna obsessed, door bijzondere sportwagens. En ook dat ik bijzondere exemplaren beschikbaar wil maken vanuit de liefde voor snelheid, schoonheid en weergaloze techniek (ik ben niet voor niets werktuigbouwkundige). Maar ik heb nooit de achterliggende reden online gedeeld met jullie. Bij deze.

Nadat ik eerst mijn schoonvader heb verloren – zo mogelijk een nog grotere autogek dan ik – en vervolgens mijn moeder, realiseerde ik me dat je moet doen waar je gelukkig van wordt. Klinkt simpel he? ‘Het leven is kort.’ ‘Leef in het nu.’ Met recht cliché’s. Maar ga er maar aanstaan. Ga het maar doen.

Waar ik gelukkig van word is mijn gezin, dit zijn mijn vrienden, familie, alles dat Italiaans is en ja, sportauto’s. Wat een verrassing. Wat wellicht wel een verrassing is voor velen: ik word gelukkig van een relatief ‘klein’ leven leiden. Vrij zijn. Niet teveel bezit vergaren bijvoorbeeld. Been there, done that. Ik heb bijvoorbeeld ‘maar’ één – een weliswaar hele mooie – auto en geen hele verzameling. Waar ik ook gelukkig van word is zelfstandig ondernemen. En dan het liefst vanuit passie en hobby geboren.

Ik weet nog dat ik op mijn 13e ‘per ongeluk’ mijn eerste bedrijf oprichtte. Ik was nogal geïnspireerd door twee voorbeeldfiguren. Allereerst mijn vader. Een zeer ondernemende man die grote pieken, maar ook diepe dalen heeft gekend in zijn (ondernemende) leven. En daarnaast mijn opa. Hij leefde voor zijn hobby’s. Mijn vader was goed in geld verdienen, mijn opa goed in geld uitgeven. Op een dag nam mijn opa mij mee naar een modelbouwwinkel. Hij had zelf een ‘treinbaantje’ aangelegd in zijn huis. Aan het plafond van zijn huis bevestigd. Door zijn hele huis. Door de hele gang en door de hele woonkamer liep zijn baan. Waanzin, maar wel gaaf! Iets klein houden was niet zijn ding en ik vrees dat ik met hetzelfde probleem te kampen heb. Maar goed, daar gaat het nu niet over. Ik liep met mijn opa over straat in Den Haag. Op weg naar een modelbouwwinkel. Nog voordat we daar aankwamen liepen we langs een winkel waar men licht- en geluidsapparatuur verkocht. Daar wilde ik naar binnen en daar wilde ik niet meer naar buiten. De modelbouwwinkel hebben we nooit gehaald. Ik ben hard gaan werken in een ijzerwarenwinkel. Hier verdiende ik mijn eerste centen. Alles ging op aan mijn hobby. In eerste instantie vulde mijn kamer zich met wat hobby licht- en geluidsapparatuur. Tweedehands gekocht, zelf gemaakt. Het maakte mij niet uit, als het maar werkte.

Vervolgens groeide dit uit tot een heuse drive-in show. Het eerste klassenfeestje diende zich aan en ik ging DJ-en. Nooit geweten dat ik dit kon.. Het klassenfeest werd een schoolfeest. Het schoolfeest werd een hockey toernooi. Het hockeytoernooi werd draaien op feesten van soms wel meerdere 1000-enden mensen. And so on. Mijn Drive-in show werd, mede door de inzet van mijn vaste maatjes en goede vrienden Diederik en Jeroen een licht- en geluidsbedrijf. Wat na mijn nauwe samenwerking/ fusie met TSR AV een full service audiovisueel dienstverlener werd. Tot onze vaste klanten mochten we o.a. de NH Hotelgroep rekenen, Walt Disney Europe en bijv. Scotch&Soda. Na een jaar of 20 in deze branch werkzaam te zijn geweest heb ik ACE, zo heette mijn toenmalige bedrijf, en twee andere geligneerde bedrijven verkocht en ben ik interim management en – directie opdrachten gaan vervullen. Zeer leerzaam en mooi om te doen.

Maar nu de clou: na het overlijden van mijn moeder begin 2018 wilde ik weer opnieuw het gevoel hebben van het vanuit hobby gevoel starten. Vanuit ongebreidelde passie. Iets vanaf de grond af aan opbouwen. Echt zelfstandig ondernemen. Dit is Vehikel. Waar ik toen ik 13 was een jaar of 10 nodig had om ACE body te geven, heeft Vehikel – niet in de laatste plaats door jullie hulp – nu al meer body dan ik had kunnen dromen. Vehikel loopt nu al beter dan ik me ooit heb kunnen voorstellen of wensen. De laatste drie weken bijvoorbeeld heb ik in totaal vijf auto’s verkocht. Vijf! En het zijn niet de minste auto’s. Hoe de toekomst er verder ook uitziet, met mogelijk een stabilisatie van de economie in zicht, elektrisch rijden, etc. etc. Op dit moment leef ik mijn droom en krijg ik enorm veel gegund van diverse mensen.

Ik wil iedereen die direct of indirect bijdraagt aan het succes van Vehikel, of dit nu een koper is die zijn vertrouwen in mij uitspreekt, een opdrachtegever of de mensen waar ik mee samenwerk zoals Arjan Groenendaal – mijn vaste garagist, Han Feenstra die mij mijn eerste zelf aangeschafte serieuze sportwagen heeft geleverd voor een zeer schappelijke prijs, Sem Meijer waar ik samen mee vlog (Stuurman & Stuurman) of Erik Bartels waar ik een showroom mee deel – daarover binnenkort meer – en waarvan ik al zijn ingekochte auto’s mag aanbieden is, zeer hartelijk danken!

Ik heb dan ook besloten om alle nevenactiviteiten, zoals interim werkzaamheden te staken en me volledig, 100% te gaan richten op mijn droombedrijf: Vehikel.

Cheers, Jeroen

terug

U bent van harte welkom in onze showroom te Cruquius, waar wij onze auto's presenteren. Wij werken op afspraak. Belt u even voordat u komt?

Jeroen Gilles
Jeroen Gilles