May 10, 2019

Ferrari rood of Ferrari geel?

Ferrari rood of Ferrari geel? That’s the question.

Het is een bekende vraag of discussie. Op verjaardagen. In de kroeg. Of langs het circuit. Is het Ferrari rood of Ferrari geel? Ik heb het antwoord voor je opgezocht omdat ik het zelf ook niet wist.

Maar nu weet ik het antwoord in ieder geval. Handig voor in bovenstaande situaties. De originele kleur van een Ferrari is geel. En waarom? Omdat dat de kleur van Modena is. Een stad in het noorden van Italië. Net boven Bologna. Een stad waar ook het Museo Enzo Ferrari bezocht kan worden. Omdat Enzo daar geboren is. In 1898. Ferrari rood is echter ook gepatenteerd.

Waarom is het misverstand er dan? Omdat in de beginjaren van de racerij ieder land zijn eigen racekleur had. Voor Italië was dat rood. Rossa Corsa. In Engeland bijvoorbeeld, praten ze over British racing green. Maar we kunnen je verzekeren, dat ook vandaag de dag, ieder nieuwste model van Ferrari eerst wordt gespoten in de gele kleur. De kleur van Modena.

Nu weet jij het antwoord ook op de vraag Ferrari rood of Ferrari geel! Maar waar komt dan het steigerende paard vandaan? In het logo van Ferrari? Dat vertel ik je in een volgend artikel. De twee vehikels van Ferrari die ik verwacht in mijn portfolio zijn de Ferrari 612 Scaglietti en de Ferrari F430 Scuderia Spider.

U bent van harte welkom in het Hodshon Huis te Haarlem, waar ik de auto's presenteer. Belt u even voordat u komt?

Jeroen Gilles
Jeroen Gilles
  • Spaarne 17
  • 2011 CD
  • Haarlem
  • (Alleen op afspraak)