SLUITEN
Vredestein klassieke banden

Vehikel tip: Vredestein klassieke banden

Met het klassiekerseizoen in volle gang zijn veel liefhebbers bezig om hun oldtimer tussen de toerritten door netjes te onderhouden. Eén van de dingen waar veel mensen tegenaan lopen is het kiezen van nieuwe banden. Want wat voor soort banden laat u onder een klassieke auto monteren? Wellicht is de Vredestein classic-reeks iets voor u. Wat deze banden precies kenmerkt leest u in deze blog.

In deze blog:

Vredestein

De oudste bandenfabrikant ter wereld, zo omschrijft de Nederlandse rubbergigant zichzelf. En dat klopt: al ruim 100 jaar vervaardigd ‘Apollo Vredestein B.V.’, zoals het bedrijf voluit heet, hoge kwaliteit banden. Het merk heeft een goede reputatie opgebouwd en staat er om bekend dat hun producten hoogwaardig zijn. Niet alleen voor normale auto’s, sportwagens en SUV’s, maar ook voor klassiekers.

Geschikte banden voor uw klassieker

Door de toename van vraag in de klassiekermarkt zag de Nederlandse bandenfabrikant ruimte om een product te ontwikkelen voor oldtimers. Moderne banden hebben een aantal voordelen, maar het grootste pluspunt is dat de hedendaagse technieken een stuk beter zijn dan die van vroeger. Maar het is niet zo fraai als er modern ogende banden onder een klassieker gemonteerd zijn. De klassieke banden van Vredestein kenmerken zich daarom door moderne techniek met een klassiek design. U heeft dan moderne banden, maar wel exemplaren die passen bij de uitstraling van uw oldtimer.

Vijf verschillende typen band

Het bleef echter niet bij één universele band die onder alle old- en youngtimers past. Vredestein heeft vijf verschillende banden ontwikkeld die speciaal bedoeld zijn voor oude(re) auto’s. De Grip + is bedoeld voor alle klassieke vierwielaangedreven voertuigen, zoals een Land Rover Defender. Wie zijn oldtimer ook in de winter gebruikt, kan kiezen voor de Snow classic. Speciaal voor de Audi UrQuattro is de Sprint + band ontwikkeld, maar u kunt deze band uiteraard ook onder andere auto’s monteren. Daarnaast is er nog de Transport classic, ontworpen voor klassieke bestelauto’s.

Vredestein Sprint classic

De meest gangbare band voor klassiekers is de Sprint classic. Deze band is in 23 maten te bestellen, zodat voor de meeste oldtimers de juiste maat beschikbaar is. De band behoudt door het design de uitstraling van klassieke auto’s, maar biedt wel de veiligheid en prestaties van een moderne band. Zowel op droog als op nat wegdek bent u veilig onderweg. Een kortere remweg is mogelijk doordat de band naar huidige maatstaven is ontwikkeld. Omdat het rubber voorzien is van snelheidscodering S, H, V en W is de Sprint classic geschikt voor snelheden tot en met 270 km/h. Dat is voor de meeste klassiekers meer dan genoeg.

Tot slot

Wilt u meer informatie? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Neem contact op

Team - Daryl Baars