SLUITEN
Verhoog de waarde van uw inruilauto

Verhoog de waarde van uw inruilauto

Bent u opzoek naar een nieuwe auto en bent u van plan om uw huidige auto in te ruilen? Met het inruilen van een auto kunt u vaak een mooie deal maken bij een autobedrijf. Hoe hoger de waarde van uw inruilauto, hoe minder u hoeft bij te betalen voor de nieuwe wagen. Maar kunt u zelf invloed hebben op die inruilwaarde? Jazeker! Toch zien we dit keer op keer misgaan. Wij geven u graag een aantal tips waarmee u de waarde van uw inruilauto verhoogt.

In deze blog:

Tip 1: Onderhoudshistorie

De onderhoudshistorie van uw auto geeft een indicatie of de auto altijd netjes onderhouden is en laat zien of er in de nabije toekomst onderhoud nodig zal zijn. Een autobedrijf zal het erg op prijs stellen als de onderhoudshistorie compleet is. Geen onderhoudsboekje betekent minder zekerheid over de staat van de auto. Zij zullen een auto met complete onderhoudshistorie makkelijker kunnen verkopen, wat de waarde voor hen verhoogt. Zorg dus dat u het onderhoudsboekje meeneemt naar de inruil.

Tip 2: NAP rapport

Dit punt valt enigszins samen met de onderhoudshistorie. Het NAP Rapport, of tellerrapport, toont de kilometerstand van uw auto over de afgelopen jaren. Als de tellerstand regelmatig is geregistreerd – dit gebeurt bijvoorbeeld tijdens een APK keuring – wordt de kans op fraude met de kilometerstand kleiner. Met het NAP Rapport laat u dus zien dat de kilometerstand betrouwbaar is. De meeste autobedrijven kunnen zelf het tellerrapport inzien. Als u uw auto particulier verkoopt, kunt u het rapport online opvragen via de website van het RDW.

Tip 3: Maak de auto schoon

Klinkt wellicht simpel, maar dit puntje is erg belangrijk. Niet alleen oogt een schone auto mooier, het geeft ook een signaal af van hoe er met de auto is omgegaan. Daarnaast worden de staat van het interieur en de lak beter zichtbaar. Hierdoor kan een autobedrijf vele malen beter inschatten hoe mooi uw auto is. Een goede poetsbeurt is dus zeker de moeite waard.

Tip 4: Bewaar originele onderdelen

Heeft u zelf aan de auto geklust of heeft u bepaalde onderdelen laten vervangen? Bewaar de originele onderdelen goed. De aanpassingen die u maakt, zullen misschien niet ideaal zijn voor anderen. Het is dus altijd goed om bij het inruilen van de auto de originele onderdelen mee te geven. De volgende eigenaar heeft zo de keuze.

Tip 5: Kijk op het internet

Goed voorbereid zijn is het halve werk. Een autobedrijf wil ook graag geld verdienen en zal in veel gevallen een bod doen waarmee het autobedrijf de winstmarge vergroot. Kijk daarom van tevoren even op het internet en zoek naar vergelijkbare auto’s. Kijk waarvoor deze auto’s worden aangeboden. Let wel op; dit zijn particuliere verkoopprijzen. U zult dit nooit krijgen bij een inruil. U krijgt wel een indicatie van de marktwaarde.

Hulp bij het verkopen van uw auto?

Wilt u uw auto verkopen en is inruilen toch niet de juiste optie? Wij kunnen u helpen met het verkopen van uw exclusieve auto. Neemt u eens contact met ons op, dan bespreken wij de mogelijkheden.

Tot slot

Wilt u meer informatie? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Neem contact op

Vehikel