SLUITEN
Ferrari geel of Ferrari rood?

Onder de loep: Ferrari geel of Ferrari rood?

Het is een voortdurende discussie onder autoliefhebbers: hoort een Ferrari nou rood te zijn, of moet de Italiaanse bella macchina gespoten zijn in het geel? Wij gaan op zoek naar het antwoord én naar de herkomst van de kleuren.

In deze blog

Ferrari geel

De oorspronkelijke kleur van Ferrari is, in tegenstelling tot wat veel mensen denken, geel. Dit heeft alles te maken met de afkomst van Enzo Ferrari. Hij werd in 1898 geboren in Modena, een stad die iets boven Bologna ligt. De kleur die bij deze Noord-Italiaanse stad hoort is geel. Toen Enzo de bekende Cavallino Rampante als logo voor zijn sportwagens koos, besloot hij de achtergrond van het embleem geel te maken als verwijzing naar ‘zijn’ stad. De officiële benaming van de fraaie Ferrari-tint is ‘Giallo Modena’ (letterlijk vertaald: Modena-geel). De stad zelf is vandaag de dag nog drukbezocht, omdat er jaarlijks een groot aantal liefhebbers afreizen naar het in Modena gevestigde Museo Enzo Ferrari.

Ferrari rood

Rosso Corsa, zoals de iconische rode kleur van Ferrari heet, heeft echter een andere oorsprong. In de beginjaren van de internationale autosport had elk land zijn eigen racekleur. De Britten hadden groen als landskleur, dus Britse wagens werden British Racing Green gemaakt. De kleur van Duitsland was grijs, dus de Duitse auto’s kregen een grijstint als lakkleur. De Italianen hadden het prachtige rood en rustten hun racewagens daarom uit in Rosso Corsa, wat ‘racing rood’ betekent.

Niet alleen Ferrari, maar ook Maserati en Alfa Romeo gebruikten deze kleur op hun auto’s. Omdat de Italianen door de jaren heen flink wat successen hebben behaald in de motorsport, is Rosso Corsa uitgegroeid tot één van de bekendste kleuren die op een Ferrari te bestellen zijn. Naast de bekendste is het ook één van de meest bestelde kleuren. Maar ondanks de populariteit van de rode lak kunt u er op rekenen dat elk eerste exemplaar van een nieuw model Ferrari uitgevoerd wordt in de oorspronkelijke kleur van het merk: geel.

Ter afsluiting

Beide kleuren zijn dus gerelateerd aan hun afkomst, namelijk aan Italië. Waar het rood de racekleur van het land zelf is, vindt de gele tint zijn oorsprong in de geboortestad van Enzo Ferrari. Daarmee is de vraag welke kleur het mooiste staat op de carrosserie van deze prestigieuze sportwagens echter nog niet beantwoordt. Dat is en blijft nou eenmaal een kwestie van smaak! Wilt u meer informatie over de kleuren? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Neem contact op

Vehikel