SLUITEN
Akrapovič uitlaatsystemen
Akrapovič uitlaatsystemen

Onder de loep: Akrapovič

Akrapovič is een gevestigde naam in de motorsport en exclusieve autowereld. En niet zonder reden, want het merk ontwikkelt en produceert al decennialang grensverleggende uitlaatsystemen die uw auto voorzien van een slimme gewichtsbesparing, betere prestaties en een weergaloze klankkleur. Hoog tijd dus om kennis te maken met de uitlaten van Akrapovič.

In deze blog:

Ultieme prestatie & geluid

Brute kracht en een uitzonderlijk klankbeeld. Dat is Akrapovič in een notendop. De lichtgewicht uitlaatsystemen van het prestigieuze merk worden gefabriceerd van de kwalitatief ongeëvenaarde materialen. En ze kennen een uniek zeshoekig design in plaats van het reguliere ovale ontwerp. Daardoor worden de gassen op andere wijze door de uitlaat gevoerd, wat zowel de prestaties van de motor bevordert als een herkenbaar, diep geluid oplevert.

Het is dan ook niet verwonderlijk dat al wereldwijd tientallen raceteams kiezen voor de klasse van Akrapovič uitlaatsystemen. Sterker nog, meer dan 100 wereldkampioenen vertrouwden op een uitlaatsysteem van het Sloveense merk. De prestaties van de uitlaat komen immers het best tot hun recht op het circuit. Hoewel het systeem ook verkrijgbaar is voor normale auto’s en motoren, zijn de uitlaten dus vooral geschikt voor high-end (sport)auto’s.

Baanbrekend innovatief

Iedere Akrapovič uitlaat is ontwikkeld door vooraanstaande specialisten en gebaseerd op een uitvoerig getest. Met het gebruik van de nieuwste technieken en revolutionaire processen weet het Research & Development team iedere keer weer te zorgen voor innovatieve uitlaatsystemen die de verwachtingen overtreffen. En dat gewoon binnen de normen en conform de wettelijke eisen.

Eén van die baanbrekende innovaties is het gepatenteerde zeshoekige design waarin titanium en ultralichte koolstofvezels tezamen omgevormd worden tot een werkelijk uniek uitlaatsysteem. Daarnaast behoort Akrapovič bijvoorbeeld ook tot de avant-garde op het gebied van ‘hydroforming’. Daarbij worden de headertubes gevormd onder waterdruk, waardoor een optimale uitlaatstroom wordt gecreëerd. Voor écht maximale prestaties.

Akrapovič Lamborghini

Technisch feilloos

Om de kwaliteit van het Akrapovič uitlaatsysteem te kunnen waarborgen, houdt men bij het merk zoveel mogelijk binnenshuis. Van de ontwikkeling tot aan de uiteindelijke productie in de Sloveense fabriek. Echte vakmensen werken daar vol passie en toewijding hard om de beste uitlaten ter wereld te ontwikkelen en vervaardigen. Alleen prestatiebevorderende ontwerpen met een krachtig geluid zijn goed genoeg.

Daarvoor wordt niets ontzien. Akrapovič kiest voor kwaliteit boven alles. Waar reguliere merken vaak slechts delen van het systeem van titanium maken, maakt Akrapovič bijvoorbeeld juist zoveel mogelijk onderdelen van titanium. Daarbij maakt het ook gebruik van roestvrij staal en ultralicht, geïmpregneerd carbon. De complete uitlaat wordt daarbij nog eens voorzien van een titaniumlegering. Kortom, gemaakt om hoge temperaturen en de meest zware druk te weerstaan.

Met de persoonlijke, Akrapovič touch

In haar missie om de beste uitlaten ter wereld te maken heeft Akrapovič ook de beste mensen om zich heen verzameld. Vooraanstaande denkers ontwikkelen continu nieuwe concepten. Ervaren vaklui, bedreven in het plastisch vervormen en lassen van titanium, brengen die vernieuwende ideeën vervolgens tot leven in bijzondere prototypes en uiteindelijk ook in grensverleggende systemen voor onder uw eigen exclusieve auto.

Iedere Akrapovič uitlaat wordt daarbij voorzien van een ‘personal signature’. Een handtekening waaraan men kan zien wie de handgemaakte uitlaat daadwerkelijk heeft geproduceerd. Daarbij wordt de kwaliteit en afwerking van ieder detail nauwlettend in de gaten gehouden en zorgt men dat er altijd aan de strengste kwaliteitsnormen voldaan wordt. De ontwikkeling en productie van een Akrapovič uitlaat mag dan ook wat kosten

Akrapovič alternatief: Capristo

Capristo vormt een goed alternatief voor het wat duurdere Akrapovič systeem. De stijlvolle uitlaten met klepsysteem van het merk worden gemaakt van gepolijst T309 RVS, hebben eveneens een unieke klankkleur en zijn makkelijker onder uw auto te monteren. En dat tegen een aantrekkelijkere aanschafprijs. Klik op de knop hieronder en ontdek alles wat u moet weten over Capristo.

Meer weten over Capristo

Tot slot

Wilt u meer informatie? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Neem contact op

Vehikel