SLUITEN
Youngtimers 2021

Nieuwe, luxe Youngtimers van 2021

Het nieuwe jaar is aangebroken en voor veel autoliefhebbers is dat dé uitgelezen kans om eens te kijken naar welke auto’s dit jaar interessant worden. Met de ingang van 2021 komen er namelijk veel nieuwe youngtimers bij. Een auto valt onder de youngtimer-regeling wanneer het bouwjaar 15 jaar geleden is. In deze blog reiken we u een aantal kersverse youngtimers aan die u zéker niet over het hoofd mag zien!

In deze blog:

Mercedes-Benz ML63 AMG

Het is goed zoeken naar een fraai exemplaar, maar deze auto is écht de speurtocht waard. Want waar gaat u anders een grote, luxe SUV vinden die op bezoek is geweest bij AMG? De heren in Affalterbach besloten deze Benz te voorzien van een 6209 cc metende V8, goed voor 510PK en 630 Nm. De sprint naar de 100 is al na 5,1 seconden gedaan. Bedenk wel: dat is even snel als een Porsche 911 Carrera S met hetzelfde bouwjaar! Doorversnellen doet deze grote AMG tot een begrensde topsnelheid van 250 km/h. Omdat de ML63 werd geïntroduceerd in februari 2006 is hij vanaf dit jaar officieel een youngtimer. Nieuw kostte deze snelle SUV zo’n €160.000, nu kunt u er al eentje aanschaffen rond de €20.000. En dan rijdt u wel in een écht unieke auto.

Jaguar XK

U zou het wellicht niet zeggen, maar ook de eerste exemplaren van de tijdloze Jaguar XK worden dit jaar 15 jaar oud. Deze fraaie Britse coupé oogt echter nog zeer modern, mede omdat de auto in gefacelifte vorm nog tot in 2014 is geleverd. Wie een XK ziet rijden, zal dus niet doorhebben dat dit een youngtimer kan zijn. Maar wat krijgt u als u besluit zo’n stijlvolle coupé op de oprit te parkeren? In elk geval ligt er een achtcilinder onder de motorkap. In 2006 was er keuze uit de XK 4.2 met 300PK of uit de wat sportiever ingestelde XKR met 420PK. Beide motoriseringen zijn beschikbaar als coupé en als cabriolet. De ideale auto voor iemand die graag stijlvol voor de dag wil komen in een niet-alledaagse auto. Eén ding is zeker: van het design van deze Jaguar kunt u nog jaren volop genieten.

Audi S6 V10

Het was in 2006 best een verrassing toen Audi de nieuwe S6 introduceerde. Waar zijn concurrenten het met een achtpitter moesten doen, kreeg deze sportieve E-segmenter de beschikking over een heuse V10. Deze Audi S6 staat ook wel bekend als ‘de Audi met het Lamborgini-blok’, en dat is deels terecht. Het onderblok van de V10 in de S6 is namelijk exact gelijk aan dat van een Lamborghini Gallardo. De rest van de motor is door Audi zelf ontwikkeld, met als resultaat 435PK en 540 Nm. Van 0 naar 100 km/h duurt 5,2 seconden (5,3 voor de Avant) en de topsnelheid is begrensd op 250 km/h. Accelereren gaat gepaard met het prachtige, karakteristieke geluid van een tiencilinder. Dankzij quattro kunt u overal hard gaan met de S6, want de auto heeft eigenlijk altijd grip. De eerste exemplaren uit 2006 vallen vanaf 2021 onder de youngtimer-regeling, wat betekent dat u zo’n geweldige S6 voordelig op de (zakelijke) oprit kunt zetten. Ze zijn er al vanaf €15.000, al loont het bij dit type auto’s vaak om wat meer uit te geven voor een net exemplaar. Tip: neem een zwarte, zónder logo’s. Dan zullen de meeste mensen versteld staan als u bij het stoplicht wegschiet met het huilende geluid van de 5.2 liter V10!

Audi Q7

Een andere creatie uit Ingolstadt die dit jaar 15 wordt is de Audi Q7. Dit was Audi’s eerste SUV, en meteen ook de grootste. Uit dit lijstje is het de meest praktische auto, want niet alleen is het in sommige uitvoeringen mogelijk om 7 personen mee te nemen, ook is de auto met verschillende motoren geleverd. Van een 3.0 TDI tot een 4.2 FSI, u kunt de meeste grote motoren die Audi in 2006 bouwde in de Q7 krijgen. Verstandig dieselen of juist het geluid van een V8 in deze fraaie SUV, het kan allemaal. De goedkoopste exemplaren staan al voor minder dan €10.000 op het internet, maar hebben dan wel een astronomische kilometerstand. Ook bij deze auto geldt: iets meer neerleggen voor een fatsoenlijk exemplaar loont zeker. Maar dan krijgt u wel een Audi die zelfs naar de maatstaven van 2021 nog een hartstikke luxe interieur heeft en qua uiterlijk zéker geen 15 jaar oud lijkt.

Volvo S80

Een auto die zelfs door het Koningshuis goedgekeurd is: de Volvo S80. Deze auto was ooit heel bekend, omdat onze eigen Koning Willem-Alexander er in rondgereden werd. En vanaf dit jaar kunt u er voordelig in rijden! Jazeker, ook deze luxe Zweed wordt dit jaar 15. Eigenlijk wordt de S80 veel te vaak over het hoofd gezien. De luxe en de afwerking is op niveau van de Duitse drie, terwijl het brede scala aan motoren ervoor zorgt dat er voor iedereen wel een geschikte S80 bestaat. Het model is geleverd met een aantal van de beste motoren die Volvo ooit heeft gebouwd, waaronder de geweldige 2.5 liter vijfcilinder turbo, een 3.2 liter zescilinder, en zelfs de door Yamaha geproduceerde 4.4 liter V8. Ook dieselen kan met de S80, dan is er keuze uit een viercilinder óf een vijfcilinder. En ondanks de potentie van de grotere motoren is er aan het uiterlijk niet te zien dat u in een bijzondere auto rijdt. Gelukkig maar, anders zou iedereen een S80 willen. De prijzen beginnen rond de €5.000 voor een 2.5T en lopen op naar €10.000 of meer voor de V8.

Lexus LS 460

De Volvo wordt al vaak over het hoofd gezien, maar deze Lexus is bijna helemaal onbekend. En dat is geheel onterecht! Een luxe sedan met betrouwbare techniek en een ingetogen doch fraai uiterlijk. Eigenlijk de perfecte auto voor wie graag in alle comfort van A naar B komt. De motor is ook in deze auto weer een prachtig exemplaar: een 4.6 liter V8 met 380PK en 493 Nm. Snel is de auto dus ook, want 0 naar 100 km/h kan in 5,7 seconden. Maar daar gaat het bij deze Lexus totaal niet om. Het gaat wel om comfort, gemak en klasse. Want klasse, dat heeft de LS 460 zeker. Hij ziet er nog altijd uit als een luxe, moderne limousine, wat hij eigenlijk ook nog gewoon is. De LS was er ook als LS 600h, die over een 5.0 liter V8 met hybrideondersteuning beschikt. Het resultaat is 445PK. Welke versie u ook kiest, de LS heeft altijd meer dan genoeg vermogen om u in alle rust en comfort naar uw bestemming te brengen. Dus géén hoge toeren om in beweging te komen, maar een golf van koppel, opgewekt door de V8. Een zwaar onderschatte auto, maar daardoor kunt u al vanaf €14.000 instappen. De enige uitdaging bij deze Lexus is om een exemplaar te vinden uit het juiste bouwjaar, want veel zijn er helaas niet van geleverd.

Tot slot

Een leuke, gevarieerde lijst met auto’s die dit jaar onder de youngtimer-regeling vallen. Kiest u voor een geweldenaar zoals de S6 V10 of de ML 63 AMG, of houdt u het liever wat comfortabeler met een fraaie Jaguar XK of misschien wel de Lexus LS 460? Eén ding is zeker, elke auto in deze lijst zal u iedere dag weer een glimlach op uw gezicht geven. Wilt u meer informatie over één van deze auto’s of zoekt u er een? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Neem contact op

Vehikel