SLUITEN
Koenigsegg Gemera

Koenigsegg Gemera: Snelste vierzits ooit

Elke auto die Koenigsegg produceert is snel, bloedsnel. Dat zij een auto hebben gelanceerd met ruim 1.700PK wekt dan ook geen verbazing meer. Wel verrast Koenigsegg ons met de bouw van een vierzits met dit vermogen. En: de Koenigsegg Gemera kunt u zowaar ook buiten het circuit gebruiken. Vooropgesteld dat u één van de slechts 300 Gemera’s kunt bemachtigen die Koenigsegg heeft gebouwd.

In deze blog:

Belangrijke features

Met de Gemera luidt Koenigsegg een nieuwe tijdperk in, onder het motto: ‘The Gemera is a completely new category of car where extreme megacar meets spacious interior and ultimate environmental consciousness. We call it a Mega-GT.’

De Koenigsegg Gemera brengt u en drie andere passagiers van 0 naar 100 km/h in slechts 1.9 seconden. Deze auto heeft een top van maar liefst 400 km/h. Ondanks deze spectaculaire cijfers heeft Koenigsegg de focus gelegd op het rijden op de openbare weg.

De twee gigantische vleugeldeuren geven toegang tot deze unieke auto. Dankzij de drie meter brede wielbasis is de auto enorm ruim van binnen. U en uw passagiers worden vervolgens overladen met luxe. De Gemera is voorzien van Wi-Fi, 11 luidsprekers, dubbele bekerhouders voor elk individuele passagier, infotainment displays voor en achter, draadloze telefoonopladers en voor beide zitrijen eigen climate control.

Waar komt al dit vermogen vandaan?

De Gemera maakt gebruikt van een ingenieus systeem om met meerdere krachtbronnen tot dit vermogen te komen. Een verbrandingsmotor wordt gecombineerd met drie elektromotoren. Daarvan liggen er twee bij het achterwiel (goed voor 373 kW) en één op de krukas (298 kW). De laatste krachtbron is een driecilinder, 2 liter twin turbo, met de veelzeggende naam Tiny Friendly Giant. Deze motor is goed voor ruim 608PK en 600 Nm. Alles bij elkaar opgeteld levert dit systeem ruim 1.724PK en 3.500 Nm. Om het af te maken maakt de Koenigsegg Gemera gebruik van de Koenigsegg Direct Drive: een gepatenteerde eentraps-versnellingsbak.

Prijskaartje

Wilt u eigenaar worden van deze uiterst zeldzame auto? Dan mag u € 1.000.000 overmaken aan Koenigsegg. Voor dit bedrag heeft u dan natuurlijk  een wel heel bijzondere auto. U bent gegarandeerd het gesprek van de dag.

Tot slot

Wilt u meer informatie? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Neem contact op

Vehikel