SLUITEN
Vanderhall

Historie: Vanderhall

Met het mooie weer in aantocht is de zoektocht naar de ultieme cruiser voor de zomer heel actueel. De meeste autoliefhebbers zullen gaan zoeken naar iets unieks. Het liefst wordt het een auto zonder dak met een sportieve rijbeleving. Zaken als een fraai design en een wagen waar u niet snel een tweede van zult treffen staan bij veel liefhebbers ook hoog op het lijstje. Eén merk komt dan al heel snel naar voren: Vanderhall. In deze blog vertellen wij u meer over deze bijzondere autobouwer.

In deze blog:

Vanderhall Motor Works

Nu zult u wellicht niet direct weten wat Vanderhall Motor Works precies is, en dat is niet zo heel gek. Het relatief jonge bedrijf bestaat pas sinds 2010, toen Steve Hall besloot dat het tijd was voor zijn eigen automerk. Zijn idee van sportief vervoer heeft echter geen vier wielen, maar drie. Geïnspireerd door de iconische Morgan Three-Wheeler ging Hall aan de slag en kwam met zijn eigen (moderne) interpretatie van de Britse sportwagen. Hiermee was een geduchte concurrent voor de in de Verenigde Staten zeer populaire Polaris Slingshot geboren.

Vanderhall Venice

Het meest bekende model van de Amerikaanse autobouwer en tevens het meest verkochte model is de Venice, die in 2017 werd geïntroduceerd. De sportwagen zijn naam aan de beroemde buurt ‘Venice’ in Los Angeles. Om het model toegankelijk te maken voor een breed publiek is ervoor gekozen om één interieurkleur en drie carrosseriekleuren aan te bieden. Dit zorgt ervoor dat Vanderhall de auto vanaf $33.950 kan aanbieden en dus meer mensen er eentje kunnen aanschaffen. Door de geringe bodemspeling, een gewicht van 664 kilogram en een laag zwaartepunt heeft de tweezitter een zeer dynamische wegligging. Dankzij de 175PK op het lage gewicht kunt u in 4,5 seconden van 0 naar 100 km/h accelereren. Dat is serieus snel, al helemaal wanneer u zonder deuren op slechts 10 centimeter boven het asfalt zit… Dit maakt de beleving in de Venice fenomenaal. Zelfs bij een snelheid van 80 km/h heeft u het idee ontzettend hard te rijden, zéker wanneer u vanwege het lage gewicht en de snaarstrakke wegligging nauwelijks af hoeft te remmen voor een bocht. En dan te bedenken dat u op veel B-wegen in Nederland met dit rijgedrag niet eens de snelheidslimiet overschrijdt! Hiermee is deze Vanderhall eigenlijk de perfecte weekendauto voor iedereen die graag een puur en rauw rijgevoel beleeft, zonder direct alle verkeersregels te overtreden.

Vanderhall Speedster

Wie het liefste in zijn eentje geniet van een autorit, kan bij Vanderhall terecht voor de Speedster. Dit is een variant op de Venice, maar dan met maar één zitplaats. De Speedster weegt hierdoor maar 649 kilogram, wat nog eens 15 kilo minder is dan de ‘normale’ Venice. De ‘0-60’ zoals de Amerikanen dit kennen kan nét onder de 4 seconden achter de rug zijn omdat het motorblok van de Speedster maar liefst 210PK produceert. Het is dus een wat meer hardcore roadster, alhoewel geen enkel model van Vanderhall echt heel comfortabel te noemen is. Maar daar worden deze auto’s natuurlijk niet voor gebouwd! Waar ze wél voor gebouwd worden is om heerlijk mee te cruisen. Stel u eens voor: een zonnige zomeravond, de Vanderhall Speedster en uw zonnebril. Meer heeft u niet nodig voor de perfecte afsluiting van uw dag. Omdat u alleen in de auto zit krijgt u haast het gevoel in een historische racer te rijden. Cruisen over de boulevard is al een ervaring op zich, want met zo’n unieke auto zult u de nodige aandacht krijgen. En wanneer u dan eindelijk dé ideale weg voor u ziet, hoeft u alleen nog maar het rechterpedaal in te trappen en te genieten van de acceleratie en het prachtige geluid…

Vanderhall Edison

Als u op zoek bent naar de eerste lichtgewicht EV ter wereld zult u bij de Vanderhall Edison uitkomen. Deze elektrische roadster is uiteraard gebaseerd op de Venice en is voorzien van twee 70PK sterke elektromotoren. Genoeg om in 4,4 seconden van 0 naar 96 km/h (0-60 mph) te accelereren, waarmee de auto dus even snel is als het model met benzinemotor. Waar de meeste elektrische auto’s enorm zwaar zijn door de grote batterijen vormt de Edison een uitzondering. Hij weegt 635 kilogram en is daarmee zelfs lichter dan de Venice. Daar komt bij dat de Edison dankzij een actieradius van 320 kilometer net zo bruikbaar als de overige Vanderhall’s. Met deze EV-roadster laat Vanderhall zien dat elektrisch rijden absoluut niet ten koste hoeft te gaan van rijplezier. Integendeel, want doordat de batterijen tussen de drie wielen zijn gemonteerd ligt de Edison strak op de weg. Omdat een elektromotor direct zijn maximale vermogen en koppel kan leveren is de duw in uw rug verbluffend. Of u nu van een rotonde af komt en even vrij baan heeft of vanuit stilstand vol gas geeft, de Edison levert altijd direct zijn power. En zonder dak is dat nét even wat spectaculairder dan in een ‘gewone’ auto.

Tot slot

Een Vanderhall is dan misschien qua prijs heel bereikbaar, maar zeker niet doorsnee. In Nederland zult u niet snel een Vanderhall tegenkomen. Des te meer reden om er via Vehikel eentje aan te schaffen! Dan komt u in het bezit van een unieke auto waarvan veel mensen niet eens zullen weten wat het nou precies is. Daar kun u ze nu natuurlijk een stuk meer over vertellen. Heeft u vragen over Vanderhall of zoekt u na het lezen van deze blog één van deze prachtige sportwagens? Neem vrijblijvend contact met ons op. Wij kunnen deze unieke auto voor u importeren. Wie weet rijdt u misschien deze zomer al rond in een bijzondere roadster!

Neem contact op

Vehikel