SLUITEN

Historie: Polaris Slingshot

Open rijden is één van de leukste manieren om van A naar B te komen. De keuze is dan vaak al vrij snel gemaakt: een motorfiets of een cabriolet/ roadster. De spanning van twee wielen en helemaal ‘open’ op de motorfiets zitten geeft een bijzonder gevoel. Terwijl een auto meer veiligheid en geborgenheid biedt. Hoe mooi zou het zijn om deze twee vormen van plezier te combineren? Dat was precies de gedachte van het Amerikaanse merk Polaris. Het merk introduceerde in 2014 een wel héél bijzondere creatie: de Polaris Slingshot.

In deze blog:

De Polaris Slingshot: wat is het precies?

‘A three-wheeled motorcycle’, zo noemt de fabrikant uit Alabama hun creatie zelf. De Slingshot heeft een verstelbaar stuurwiel en twee kuipstoelen met vierpuntsgordels, anders dus dan bij een gewone motor. Wat de Slingshot niet heeft zijn een dak en deuren. Dit zorgt ervoor dat rijden in de Polaris een unieke ervaring is. U zit erg laag boven het asfalt waardoor zelfs 50 km/h als heel snel aanvoelt. Dankzij het sportieve onderstel ligt de roadster vlak op de weg en helt hij in bochten nauwelijks over. Combineer dit met een gewicht van slechts 791 kilogram, wat ook nog eens voor het grootste deel nét achter de voorwielen is geplaatst, en u zult begrijpen dat bochten nemen in de Slingshot echt heel gaaf is.

Krachtig motorblok

De snelheid waarmee deze bijzondere ‘auto’ accelereert is ook heel bijzonder. Onder de motorkap ligt namelijk een 2.4 liter viercilinder van General Motors. Dit blok levert 173PK en 225 Nm, waarmee de Slingshot in ongeveer 5,5 seconden vanuit stilstand de 100 km/h kan aantikken. Zeker zonder voorruit is dit wel heel erg snel! De topsnelheid? Die ligt op 210 km/h, maar er zullen niet veel mensen zijn die dit ook daadwerkelijk durven te rijden…

De essentie van de Slingshot

De roadster is in ieder geval niet gemaakt om zo hard mogelijk rechtdoor te gaan, maar juist om lekker mee te gaan sturen op bochtige wegen. Het lage gewicht en de krachtige aandrijflijn maken de Slingshot een genot om in te rijden. Eigenlijk heeft u in deze ‘auto’ niet veel nodig. Een zonnebril, een stralende dag en een uitdagende b-weg zijn al meer dan genoeg om het uitstekend naar uw zin te hebben in de Polaris. Voor bochten hoeft u nauwelijks af te remmen dankzij de geweldige wegligging. Uitaccelereren gaat als een speer en door de lage zitpositie voelt het alsof u in een racewagen rijdt. Er zijn niet veel auto’s die de rijervaring van een Slingshot kunnen evenaren…

Een bijzondere verschijning

Overal waar u komt zullen mensen naar de cabrio omkijken, want ook het uiterlijk is heel bijzonder. Van de voorkant lijkt het een sportwagen, maar van achter is het eigenlijk meer een motorfiets. Het blijft lastig om exact aan te geven wat de Slingshot is. Hij heeft geen dak en geen deuren, maar wel een stuurwiel en twee stoelen. Het interieur is daarnaast volledig waterdicht waardoor de roadster tegen een beetje regen kan. Sterker nog, in de vloer van de auto zijn speciaal gaten gemaakt om water af te kunnen voeren. Dat maakt het heel makkelijk om de Slingshot schoon te maken in een wasbox. Als al het water er uit is gelopen sluit u de gaten met een dop weer goed af.

De Polaris Slingshot is een bijzondere auto, maar is inmiddels niet meer uniek in zijn soort. De Slingshot heeft inmiddels concurrentie gekregen van de Vanderhall Venice, waar onze vorige blog over ging.

Onbereikbaar… of toch niet?

Nu zult u misschien denken dat zo’n bijzonder ding enorm duur en daarmee onbereikbaar is. Maar de Slingshot is veel dichterbij dan u denkt. Met prijzen die beginnen bij zo’n € 35.000 is het helemaal niet onmogelijk om zo’n Polaris aan te schaffen. Tweedehands hebben ze al wat afgeschreven en kunt u voor iets minder dan € 20.000 een Slingshot vinden. Wij helpen u graag met het vinden van een goed exemplaar. Ook kunnen wij u helpen met importeren als uw droom-Slingshot in het buitenland te koop staat. Neem gerust contact met ons op om te vragen naar de mogelijkheden.

Tot slot

Wilt u meer informatie? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Neem contact op

Vehikel