SLUITEN
Lennert van der Hoek

Even kennismaken: Lennert van der Hoek

Vroeger een fanatieke spaarder van speelgoedautootjes. Nu werkzaam bij Vehikel als hoofd verkoop- en operationele zaken. Lennert maakte van deze droom werkelijkheid. Een kort interview met deze passievolle autoliefhebber.

Hoe is je passie voor auto’s ontstaan?
“Vanaf kleins af aan was de passie en liefde voor auto’s al overduidelijk aanwezig. Het begon ooit met het sparen van speelgoedautootjes. Toen was ik nog jong. Tegenwoordig is mijn passie voor auto’s uitgegroeid tot het helpen van andere autoliefhebbers bij het uitbreiden van hun – toch wel vaak bijzondere – auto collectie.”

Van je passie je werk maken, dat is maar voor weinigen weggelegd. Waarom deze stap?
“Ik ben van mening dat je altijd moet doen waar je de meeste energie van krijgt. Als die kans zich voordoet, dan moet je die zeker niet laten liggen en er gewoon voor gaan. In 2020 kreeg ik de kans om bij Vehikel aan de slag te gaan en mijzelf nog verder te ontwikkelen binnen de automotive branche. Deze kans heb ik toen met beide handen aangepakt.”

Wat is in jouw ogen het onderscheidend vermogen van Vehikel?
Waar Vehikel echt uniek in is, is de eerlijkheid en de tijd die we voor onze klanten nemen. Een exclusieve auto kopen is een bijzondere aangelegenheid en zo moet dat natuurlijk ook voelen voor de koper. Wij doen ons best om elke stap van die ervaring speciaal te laten voelen.”

Je moet zelf wel een favoriete auto hebben. Welke is dit?
“Eerlijkgezegd zit ik een beetje tussen de moderne sportauto’s en echte klassiekers in… Letterlijk én figuurlijk! Ik heb wat minder met alle schermen en hulpmiddelen in de moderne auto’s. Mijn droomauto’s komen dan ook voornamelijk uit de 90e jaren. Op nummer één staat momenteel de Ferrari F355, maar een Saab 9000 Aero – alhoewel deze twee auto’s compleet van elkaar verschillen – staat hier niet ver onder.”

Vehikel