SLUITEN
Jeroen Gilles

Even kennismaken: Jeroen Gilles

In deze blog maken we kennis met Jeroen aan de hand van de volgende vragen:

Hoe is je passie voor auto’s ontstaan?

Mijn liefde voor auto’s – eigenlijk alles dat bewoog en snel was – is al vanaf jongs af aan. Vroeger in de vorm van Hot Wheel en racebanen, later in de vorm van (opgevoerde) brommers en vanaf mijn 17e: sportauto’s. Mijn liefde voor snelheid, schoonheid en weergaloze techniek is door de jaren heen alleen maar verder gegroeid.

Van je passie je werk maken, dat is maar voor weinigen weggelegd. Waarom deze stap?

Mijn roots liggen in de techniek. Op mijn dertiende heb ik ACE opgericht, tijdens mijn eerste studie werktuigbouwkunde. ACE verzorgde als audiovisueel dienstverlener events voor o.a. NH hotels en Walt Disney. In 2014 heb ik, na afronding van mijn tweede studie technische bedrijfskunde, ACE en aanverwante bedrijven verkocht. Vervolgens ben ik mijzelf in gaan zetten als interimmanager. Dit interim-management bedrijf had ik samen met mijn moeder Pauline, die in 2018 overleed. Dit bedrijf had een ‘hart’ bij de gratie van de samenwerking tussen haar en mij. Na haar overlijden besloot ik om dit bedrijf te beëindigen. Ik wilde het gevoel van het dertienjarige jongetje weer terug: het gevoel vanuit ongebreidelde passie iets moois op bouwen. Dit is Vehikel geworden.

Wat is in jouw ogen het onderscheidend vermogen van Vehikel?

Het grootste onderscheid tussen auto’s zit hem in de mens erachter. De ontwerper, de maker en de bestuurder. Het gaat niet om vervoer, maar om vervoering. Althans voor mij. En ik vermoed ook voor onze klanten. Wij willen rijplezier bereikbaar maken, maar niet koste wat het kost. Persoonlijkheid, kwaliteit en exclusiviteit zijn bij ons zeer verweven. We doen zaken op een open, integere manier en worden gedreven vanuit onze pure fascinatie voor auto’s.

Je moet zelf wel een favoriete auto hebben. Welke is dit?

De auto die ik nu rijd: de Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio. De mooiste sportauto die ik tot op heden in mijn bezit heb gehad. Toen ik met Vehikel startte heb ik me voorgenomen alleen auto’s aan te bieden die ik zelf graag wil bezitten. Met deze bella macchina is dat gelukt. Ik heb dan ook besloten haar te houden. Het gaat niet zomaar om een mooie Giulia, maar om de Quadrifoglio uitvoering. De versie die op 24 juni 2015 de wederopstanding van Alfa Romeo inluidde. In tegenstelling tot de norm, bouwde en presenteerde Alfa Romeo eerst deze meest krachtige versie, waarop later de minder krachtige versies zijn gebaseerd. De Giulia Q is in samenwerking met bekende Ferrari-engineers ontwikkeld en voorzien van de laatste techniek afkomstig uit de racesport. Denk hierbij aan moderne aandrijf- en ondersteltechniek en de nieuwste software, waarmee de Giulia met een druk op de knop van een goedmoedige sedan verandert in een ‘gezins Ferrari’.

Tot slot

Wilt u meer informatie? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Neem contact op

Vehikel