SLUITEN
Alfa Romeo 4C

De Adembenemende Alfa Romeo 4C

De Adembenemende Alfa Romeo 4C

De Alfa Romeo 4C is een iconische sportauto die de harten van autoliefhebbers over de hele wereld heeft veroverd. Met zijn opvallende ontwerp, indrukwekkende prestaties en Italiaanse flair is de 4C een bolide die zijn naam eer aan doet. In deze blog duiken we dieper in op de kleuren, aantallen, specificaties en bouwjaren van deze adembenemende machine.

Kleuren

De Alfa Romeo 4C is beschikbaar in een scala aan kleurenopties die zijn opwinding en dynamiek accentueren. Enkele van de meest opvallende kleuren die beschikbaar zijn voor de 4C zijn:

  • Alfa Rosso (Rood): Deze klassieke Alfa Romeo-kleur straalt passie en kracht uit. Rood is altijd al een symbolische kleur geweest voor Italiaanse sportauto’s en de 4C is geen uitzondering.
  • Giallo Prototipo (Geel): Deze opvallende gele kleur benadrukt de levendigheid van de 4C en trekt zeker de aandacht op de weg.
  • Bianco Trofeo (Wit): Wit brengt de strakke lijnen van de 4C naar voren en geeft de auto een moderne en stijlvolle uitstraling.
  • Rosso Competizione (Donkerrood): Deze diepe, donkerrode kleur voegt een vleugje elegantie toe aan de sportieve uitstraling van de 4C.
  • Matte Gray (Matgrijs): Voor degenen die een meer ingetogen en onderscheidende look willen, biedt matgrijs een moderne uitstraling die de 4C een bijna futuristische aanblik geeft.
  • Nero (Zwart): De zwarte kleur benadrukt de strakke lijnen en contouren van de 4C en geeft de auto een stoere uitstraling.

Aantallen en Productie

In zeven jaar productie werden er in totaal 9195 auto’s gebouwd, wat aanzienlijk minder is dan de circa 20.000 auto’s die Alfa Romeo had gehoopt te produceren in zo’n tijdsbestek. Deze beperkte productie heeft de 4C tot een gewild verzamelobject gemaakt en heeft bijgedragen aan zijn status als icoon in de autowereld.

Specificaties

De auto wordt aangedreven door een 1.75-liter turbomotor die maar liefst 240 pk levert. De 4C heeft slechts een gewicht van ongeveer 900 kilo. De combinatie van het gewicht en het vermogen maken deze auto ontzettend leuk om te rijden. Het vermogen wordt naar de achterwielen gestuurd via een automatische transmissie met dubbele koppeling, wat een naadloze en responsieve rijervaring mogelijk maakt. Met deze specificaties kan de 4C in slechts enkele seconden de 100 km/u bereiken, waardoor de adrenaline door het lijf stroomt bij elke acceleratie.

Bouwjaren

De Alfa Romeo 4C werd voor het eerst geïntroduceerd in 2013 en heeft tot en met het moment van mijn kennisafsluiting in september 2021 enkele jaren in productie gezeten. Gedurende deze periode zijn er enkele updates en varianten uitgebracht om de prestaties en het comfort verder te verbeteren.

Tot slot

Kortom, de Alfa Romeo 4C is een unieke sportauto die opvalt door zijn opvallende ontwerp, beperkte productieaantallen, indrukwekkende specificaties en het vermogen om rijplezier op te roepen bij elke bocht. Of je nu een fervent autoliefhebber bent of gewoon houdt van het gevoel van snelheid en dynamiek, de 4C blijft een tijdloos icoon in de autowereld.

Vehikel