SLUITEN
Top 10 Ferrari Modellen

De 10 meest bestverkochte Ferrari-modellen

De 10 meest bestverkochte Ferrari-modellen

Ferrari, een naam die de harten van autoliefhebbers over de hele wereld sneller laat kloppen, is veel meer dan een automerk. Het is een icoon, een symbool van passie, prestaties en ongeëvenaarde elegantie. Opgericht in 1947 door de legendarische Enzo Ferrari, heeft het Italiaanse merk zich gevestigd als een belichaming van de hoogste automobiele kunst en techniek.

Met zijn kenmerkende rosso corsa-rode kleur, flitsende prancing horse-logo en het onmiskenbare geluid van zijn krachtige motoren, blijft Ferrari niet alleen een producent van luxe sportauto’s, maar een levensstijl en een droom die wordt nagejaagd door autoliefhebbers en verzamelaars over de hele wereld. In de loop der jaren heeft Ferrari zijn stempel gedrukt op de racewereld en de straten, en blijft het symbool staan voor de hoogste normen van vakmanschap, innovatie en exclusiviteit.

Ferrari 458 Italia:

De Ferrari 458 Italia, geproduceerd van 2009 tot 2015, werd geroemd om zijn briljante V8-motor, sublieme aerodynamica en opwindende rijeigenschappen. Met zijn gestroomlijnde ontwerp en perfecte balans was het een ware lust voor het oog en een genot om te rijden.

Ferrari F430:

De F430, die tussen 2004 en 2009 werd vervaardigd, was een technologisch meesterwerk met zijn hoogtoerige V8 en geavanceerde aerodynamica. Het leverde een uitzonderlijke rijervaring en was een populaire keuze onder liefhebbers.

Ferrari 488 GTB:

De 488 GTB, geproduceerd van 2015 tot 2019, belichaamde moderniteit en prestaties. Met zijn turbogeladen V8-motor, innovatieve aerodynamica en snelle acceleratie was het een pionier in de overgang naar turbotechnologie in Ferrari’s lineup.

Ferrari California:

De Ferrari California, geproduceerd van 2008 tot 2017, markeerde een keerpunt voor het merk met zijn inklapbare hardtop en toegankelijkere karakter. Het bood een combinatie van stijl en comfort voor dagelijks gebruik.

Ferrari Portofino:

De opvolger van de California, de Portofino, heeft zijn plaats verdiend sinds zijn introductie in 2017. Het biedt een krachtige V8-motor, verfijnde technologie en een opvouwbare hardtop voor een veelzijdige rijervaring.

Ferrari 360 Modena:

Geproduceerd tussen 1999 en 2005, de 360 Modena was een keerpunt met zijn aluminium spaceframe-chassis en indrukwekkende prestaties. Het combineerde esthetiek en techniek in een meeslepende sportauto.

Ferrari F12berlinetta:

De F12berlinetta, die van 2012 tot 2017 werd geproduceerd, belichaamde het klassieke grand tourer-concept met een krachtige V12-motor en verfijnde elegantie. Het leverde prestaties en comfort in gelijke mate.

Ferrari GTC4Lusso:

Als opvolger van de FF, de GTC4Lusso is een vierpersoons grand tourer met een V12-motor en innovatieve vierwielaandrijving. Het combineert luxe, veelzijdigheid en kracht voor langere reizen.

Ferrari LaFerrari:

Een van de meest opvallende hybride hypercars, de LaFerrari, geproduceerd van 2013 tot 2016, combineerde een krachtige V12-motor met elektrische ondersteuning voor buitengewone prestaties en technologie.

Ferrari SF90 Stradale:

Als huidige hybride hypercar vertegenwoordigt de SF90 Stradale de volgende stap in Ferrari’s evolutie. Met drie elektromotoren en een V8-motor biedt het ongeëvenaarde snelheid en prestaties.

Tot slot

Elk van deze Ferrari-modellen heeft zijn eigen unieke aantrekkingskracht en heeft bijgedragen aan het bepalen van het legendarische karakter van het merk.

Vehikel