SLUITEN
Vehikel tip: TSL Oil

Vehikel tip: TSL Olieversterker

Wist u dat 70% van motorslijtage wordt veroorzaakt door de koude start? Een ritje in uw (exclusieve) auto moet een onbezorgd genot zijn. Helaas is het zo dat er in iedere motor langzaamaan slijtage ontstaat, wat voor problemen kan zorgen. Juist de krachtige of oudere motoren zijn daar vaak gevoelig voor.

Door de motorolie te versterken met TSL kunt u dat probleem deels verhelpen. De werkzame stoffen in TSL verbeteren de werking van de reguliere motorolie. Draaiende delen zijn dus beter gesmeerd, waardoor zij minder snel slijten. En er wordt ook nog eens merkbaar minder brandstof en olie verbruikt.

In deze blog:

Hoe werkt TSL?

Wij duiken even in de technische details. TSL bestaat uit 11 werkzame bestanddelen die geheel door de motorolie worden opgenomen. Als de motor gaat werken, wordt er olie naar alle draaiende onderdelen vervoerd en daar gaan de stoffen uit de TSL aan de slag. Zij maken een sterke verbinding met het metaal waardoor slijtgevoelige oppervlakken glad en stabiel worden. Op die manier wordt de wrijving tussen onderdelen verminderd, zelfs als de motor een langere tijd heeft stilgestaan.

Het uiteindelijke resultaat is daardoor minder slijtage, maar ook een lagere temperatuur in de motor. Dat zegt op zichzelf misschien niet zoveel, maar een lagere temperatuur zorgt voor minder brandstofverbruik – wel 10% tot 15% – en ook een lager verbruik van olie. TSL is origineel ontwikkeld voor extreme omstandigheden en zal tot 315°C nog krachtige bescherming bieden. Zelfs als u dus zeer sportief rijdt, zal de TSL veel slijtage voorkomen en het verbruik verminderen.

Zo gebruikt u TSL Olieversterker

Wij zijn fan van TSL en hebben al aardig wat gebruikservaring. TSL werkt het beste als het een aardige tijd – minimaal 100 kilometer – kan intrekken tussen alle onderdelen. Onze tip is dan ook om voor u met de auto op vakantie gaat een oliebeurt te (laten) doen. Na het verversen van de olie schenkt u de TSL dan in het oliereservoir.

Let op: het is super belangrijk dit exact te meten. Te weinig en de werking is niet goed, teveel is schadelijk. In de motorcarter gaat de eerste keer 50ml TSL per liter inhoud en iedere volgende keer 30ml per liter. Als u de TSL ergens anders toebrengt, bijvoorbeeld in een handgeschakelde versnellingsbak, gebruikt u steeds 30ml TSL per liter inhoud.

Als u vervolgens naar uw vakantiebestemming rijdt, heeft de TSL genoeg tijd om overal zijn werk te doen en zo uw motor optimaal te beschermen.

Tot slot

Wilt u meer informatie? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Neem contact op

Vehikel