SLUITEN
Investing in Cars - Vincent van der Vinne

Vehikel tip: Investing in Cars

Het boek ‘Investing in Cars’ is een must-have voor iedereen die overweegt om te beleggen in klassieke auto’s. In dit boek gaat dr. Vincent van der Vinne in op de prijsontwikkelingen in de loop der jaren en legt uit hoe bepaalde prijzen tot stand komen.

In deze blog:

Auteur dr. Vincent van der Vinne

De auteur, dr. Vincent van der Vinne, is naast mobiliteitshistoricus ook liefhebber van klassiekers. Hij heeft de prijsontwikkelingen van tientallen modellen van klassieke auto’s in de gaten gehouden om dit leerzame boek tot stand te brengen. Naast sterke inhoud, staat het boek ook bomvol unieke foto’s van ‘gouwe ouwe’. Leerzaam en vermakelijk. Wat ons betreft dus een absolute aanrader!

Bekendheid van de auto

Een belangrijke factor is de bekendheid van een auto. De Ferrari 250 GTO heeft u ongetwijfeld wel eens ergens in een blad gezien. Maar bent u al bekend met de Fiat Stanguellini 1100 Sport? Waarschijnlijk niet. Dit terwijl de Fiat, met racehistorie, bijna net zo zeldzaam is. En toch is deze auto maar een fractie van de 250 GTO waard.

Nog een voorbeeld. Kent u de Riley Nine Brooklands? En de Allard J2? Beide voertuigen zijn zeldzaam en toch ligt de fiscale waarde lager dan de waarde van een McLaren F1. Dit komt doordat de F1 als icoon van de jaren ’90 wordt gezien en de Riley en Allard relatief onbekend zijn.

In het boek worden diverse andere factoren benoemd die een rol spelen of een auto in waarde zal vermeerderen. Naast concrete voorbeelden, vormen die factoren alleen al zeer waardevolle kennis. Dankzij dit boek wordt investeren in oldtimers meer wetenschap dan gok.

Over het beleggen in klassieke auto’s

‘Investing in Cars’ of ‘De auto als belegging’, zoals de Nederlandse versie heet, focust zich op de prijzen van verschillende klassiekers over de jaren heen, om zo de prijsontwikkelingen te identificeren. Van der Vinne heeft daarvoor sinds de jaren negentig de markt nauwlettend in de gaten gehouden en goed gelet op veilingen. Aan de hand van de prijsontwikkelingen van het verleden, doet hij voorspellingen voor de toekomst en daar wordt het volgens ons echt interessant.

Tot slot

Alhoewel beleggen altijd risico’s kent, zal dit boek u helpen om uw kansen op succes te vergroten. Overweegt u dus om te beleggen in klassieke auto’s, dan is dit boek voor u zeker van waarde. Wilt u meer informatie over investeringen? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Neem contact op

Team - Daryl Baars