SLUITEN
Glascoating

Vehikel tip: Glascoating

Het fenomeen glascoating, ook wel keramische coating genoemd, is de afgelopen jaren steeds bekender geworden in Nederland. De markt van glascoating is sterk gegroeid met een steeds breder aanbod van glascoating merken. Tegelijk met de toename van aanbod en vraag naar glascoating, is het aantal mensen wat niet precies bekend is met de werking en opbouw van het glascoating product ook toegenomen. In deze blog geven wij daarom alle nodige informatie over glascoating.

In deze blog:

Wat is een Glascoating?

Glascoating is de meest geavanceerde autobescherming technologie van het moment. Een glascoating beschermt uw auto langdurig tegen krassen, steenslag en andere ongeregeldheden. Dit komt door het verwerken van het bestandsdeel Siliciumdioxide (SiO2). Dit bestandsdeel wordt tot op heden vooral gebruikt op treinen om vandalisme met bijvoorbeeld graffiti tegen te gaan of in de elektronica industrie. Tegenwoordig wordt het ook ingezet door merken als Leovinci, NXTC Quartz, Ceramic Pro en Gyeon Quartz die het verwerken in de oppervlakten van auto’s, waardoor deze langdurig beschermd zijn tegen krassen, vuil en verkleuring. Glascoating gaat na aanbreng meerdere jaren mee; geruime tijd langer dan de traditionele wax of sealant producten die een duurzaamheid hebben van gemiddeld 6 maanden.

De hardheid

Een laag coating ziet er glashelder uit en droogt hard op, dat is waar de term glascoating vandaan komt. De hardheid is afhankelijk van de soort coating en wordt vastgesteld op de hardheidsschaal van Mohs. Deze schaal loopt van 1 tot 10 en geeft de relatieve hardheid van een mineraal aan. Verschillende soorten coating hebben een andere hardheid op de schaal van Mohs. De hardheid van glascoating wordt getest door “Pencil Hardness”. Hierbij wordt er met een potlood over het materiaal gekrast en gekeken tot welk certificaat potlood er geen beschadiging zichtbaar is. Als er tot een 9H potlood over het oppervlak wordt gekrast zonder beschadiging, krijgt deze coating een 9H certificaat afgeleverd. Deze testen worden ondernomen door onafhankelijke instanties zoals KTR en SGS.

Glascoating bescherming

Door een glascoating aan te brengen bij uw auto, geeft u de auto een duurzame, slijtvaste beschermende laag. Glascoating beschermt de lak tegen beschadigingen door:

  • Verkleuring door UV-licht
  • Chemicaliën
  • Verkleuring door vogelpoep
  • Teer
  • Strooizout
  • Boomhars

Glascoating: Afstotende & reinigende werking

Glascoating vult de poriën van een oppervlak. Hierdoor hebben beschadigende factoren, zoals UV-licht, minder grip op het oppervlak. Naast bescherming heeft glascoating ook een waterafstotende werking. Wanneer er waterdruppels of vuil op een oppervlak komen met een glascoating, zullen deze blijven liggen of eraf glijden in plaats van dat het wordt opgenomen in het oppervlak. Daarnaast heeft glascoating een zelfreinigende werking. Dit komt door het eerder benoemde ‘vullen van de poriën’. Vuil heeft hierdoor minder grip op de lak waardoor een auto veel beter schoon te maken is/ blijft. De lak van een auto gaat hierdoor langer mee.

Diepe glans

Naast de voordelen dat glascoating beschermt, afstoot en reinigt, geeft het ook een glasheldere glans aan de lak. De glansgraad van glascoating ligt namelijk hoger dan die van de meeste originele lak. Wanneer u een metallic lak op uw auto heeft, zal een glascoating de metallic deeltjes beter naar boven laten komen. Glascoating op een donkere lak zal de kleur dieper maken. Vergis u trouwens niet; glascoating wordt niet alleen beperkt tot de lak van de auto. Er zijn namelijk ook coatingen voor ruiten, velgen, kunststofdelen, leer en cabriodaken.

Tot slot

Wilt u meer informatie? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Neem contact op

Vehikel