SLUITEN
BMW 507

BMW 507

Sommige auto’s krijgen pas (veel) te laat de waardering die ze eigenlijk verdienen. Een goed voorbeeld is de bijzondere roadster die wij vandaag met u bespreken: de BMW 507.

In deze blog:

Nichevuller

Tegenwoordig is het een zeer gewilde klassieker, maar tijdens de introductie in 1956 kreeg BMW de 507 bijna niet verkocht. Het was de bedoeling om de niche tussen de goedkope sportwagens van MG en Triumph en de duurdere Mercedes-Benz 300SL op te vullen. Er bestond namelijk geen sportieve cabriolet van om en nabij de $5000. Voor een 300SL moest $6280 neergeteld worden, en wie een MGA wilde was $2330 kwijt. In dit grote gat hoopte BMW de 507 te kunnen positioneren. Op die manier zou het merk uit Beieren een model in het gamma hebben dat wel iets luxer was dan de ‘goedkope’ cabriolets, maar niet zo duur als de Mercedes.

Verkoopflop

Dankzij de hoge productiekosten van de 507 werd de prijs van de auto al snel opgevoerd naar $9000, en later zelfs naar $10.500. Flink meer dan origineel beoogd, waardoor de BMW ineens in een totaal andere klasse terecht kwam. De roadster-versie van de 300 SL kostte $10.950, wat slechts een fractie meer was dan de 507. Hierdoor viel de verkoop van de BMW enorm tegen. Waar het Duitse merk hoopte om 2000 stuks in de Verenigde Staten te gaan verkopen, bleef de teller steken op slechts 39 stuks. In totaal zijn er maar 254 exemplaren van de 507 gebouwd, waarmee het een zeer zeldzaam model is. Destijds zorgde de auto er echter voor dat BMW bijna failliet ging.

Een gewilde klassieker

Het lage productieaantal maakt wel dat toen de auto eenmaal de waardering kreeg die hij verdiende, er ineens ‘maar’ 254 stuks bestonden. Liefhebbers van oldtimers zagen de 507 juist als een mooie toevoeging aan de collectie, waardoor de prijs van een origineel exemplaar al snel steeg. De ruim tienduizend dollar die BMW in 1956 vroeg voor de cabriolet valt in het niet bij de huidige waarde. Op veilingen kan de bijzondere roadster ver over de 2 miljoen dollar opleveren. In 2018 is er zelfs een exemplaar geveild door Bonhams die maar liefst 5 miljoen dollar opbracht.

Tot slot

In 1956 werd de 507 dan niet gewaardeerd, maar tegenwoordig is dat gezien de veilingwaarde wel anders. Het is en blijft een tijdloze schoonheid, een bijzonder zeldzame auto met een fraaie carrosserie. Het zou daarom zomaar kunnen dat de waarde van de 507 in de toekomst nog verder gaat stijgen… Wilt u meer informatie over oldtimers? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Neem contact op

Vehikel