SLUITEN
Bizar dure lakkleuren

Bizar dure lakkleuren

Het is een belangrijk aspect van een nieuwe auto kopen: de perfecte kleur uitzoeken. Bij het ene model zijn er nog meer keuzemogelijkheden dan bij het andere, en het blijkt soms lastig om de juiste tint te vinden. Ook is een mooiere lak vaak een dure optie, en vergt het een redelijke investering. Maar: het kan altijd gekker. In deze blog praten we u bij over enkele van de duurste lakkleuren die er bestaan.

In deze blog:

Porsche 918 Spyder in Liquid metal chrome blue

We beginnen met een kleur die op het eerste gezicht vrij ‘normaal’ lijkt. Liquid metal chrome blue van Porsche was te bestellen op de bijzondere 918 Spyder, tegen een meerprijs van maar liefst €50.000. Waarom de lak zo duur is? Het is een zogeheten ‘chromaflair’ lak. Dat houdt in dat de lak van kleur verandert als u onder verschillende hoeken gaat kijken. Ook de lichtinval is bepalend voor welke kleur naar voren komt. Dit komt doordat er in de chromaflair lak gebruik wordt gemaakt van metallic én chromen componenten. Vanwege het ingewikkelde proces dat bij het maken van deze lak komt kijken is het een kostbare optie. Maar wél een hele gave, als u dan toch op zoek bent naar een 918 Spyder.

Mercedes G63 en G65 AMG Crazy Color Edition

Deze van Mercedes Designo afkomstige lak was in 2016 leverbaar op de G63 én de G65 AMG. Het gaat hier niet om één bepaalde kleur, maar er waren vijf verschillende lakkleuren beschikbaar. U kon kiezen uit AMG Solar Beam Yellow, Tomato Red, Galactic Beam, Sunset Beam en Alien Green. De meerprijs ten opzichte van een ‘normale’ G klasse AMG? Maar liefst €20.000. Maar dan rijdt u wél in een SUV met een gekke (maar oh zo gave!) kleur.

Audi RS6 in Daytona Grey

In 2014 kwam Audi met de RS6 C7 op de markt. Bij de introductie van de auto werd niet gekozen voor simpel zwart, maar voor matgrijs. De prijs van deze kleur? €10.000. Daytona Grey is op andere Audi’s alleen met een metallic afwerking beschikbaar. Voor de RS6 werd er echter gekozen voor een matte finish. Het is één van de meest gewilde kleuren op de pre-facelift RS6 C7, en het is wel duidelijk waarom. Met deze matte lak krijgt de Avant een erg stoere uitstraling, zeker als de auto in kwestie ook is uitgevoerd met zwarte accenten.

Vantablack BMW X6

Vantablack is een materiaal dat zó donker is dat het 99.965% van al het licht absorbeert. Dus vond BMW het een goed idee om de nieuwe X6 in het Vantablack te hullen. Doordat het materiaal zo veel licht absorbeert lijkt het alsof de auto 2D is in plaats van 3D. De X6 is behandeld met het zogeheten ‘VBx2’, wat net iets minder licht absorbeert dan het ‘echte’ Vantablack, maar met een opname van 99% van al het licht is het effect nagenoeg hetzelfde. Een prijs voor deze lak is er helaas niet, omdat het een éénmalige marketingstunt was.

Porsche Python Green

De absolute koning van de dure lakkleureen is Porsche. Op de 918 Spyder leveren ze natuurlijk het ‘Liquid metal chrome blue’, maar dat het nóg duurder kan bewijzen ze met een speciale lak op een 911 Turbo S. Het gaat om de kleur ‘Python Green chromaflair’. Een prachtige lak, die door het gebruik van metallic en chrome heel veel diepte heeft en onder verschillende hoeken van het licht net wat anders kleurt. Het komt echter met een prijskaartje dat al het voorgaande in deze lijst overtreft, want de kleur moet maar liefst €82.645,50 kosten. Maar dan heeft u wél een van de fraaiste kleuren die ooit geleverd zijn op een auto. En in ieder geval de duurste!

Tot slot

Wilt u meer informatie? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Neem contact op

Vehikel